تغذیه و سلامت

تغذیه و سلامت کودکان و حتی بزرگسالان وابسته و مکمل یکدیگرند. همانطور که می دانید تغذیه سالم و مقوی در افزایش هوش و در نتیجه رشد فکری کودکان تاثیر بسزایی دارد. گاهی اوقات عدم آگاهی والدین از خواص و یا مضرات انواع غذا در رژیم غذایی فرزندان منجر به کاهش وزن و فعالیت های کودکان می شود.  تغذیه مناسب علاوه بر سلامتی جسمی تا حدودی بر روی سلامتی روانی افراد نیز تاثیرگذار است. چون برخی از مواد غذایی نشاط آور می باشند و بلعکس برخی نیز بدلیل ارتباط مواد موجود در ساختار مواد غذایی با سن و حساسیت افراد مختلف موجب ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش آن ها می شود. بنابراین در هر سنی و با توجه به شرایط جسمانی افراد بهتر است رژیم غذایی رعایت شود تا بتوان از لذت غذا خوردن و سلامتی بهره مند شویم. شما کاربران گرامی می توانید با مطالعه مقالات تغذیه کودک بر دانسته های خود در ارتباط با تغذیه و سلامت بیفزایید.

اخبار و تازه ها
آموزش نظم به کودکان

آموزش نظم به کودکان

تربیت درست کودک یکی از چالش‌های بزرگ والدین است. از طرفی کودک باید رفتارهای درست و غلط را یاد بگیرد و به اصطلاح منضبط شود. والدین نیز نمی‌خواهند با سختگیری شدید به روحیه کودکشان آسیب بزنند.
تقویت مهارت گوش دادن در کودکان

تقویت مهارت گوش دادن در کودکان

گوش دادن یکی از مهارت های اصلی و سرنوشت ساز برای کودکان است
انتقاد از کودکان

انتقاد از کودکان

چگونه از کودکان انتقاد کنیم؟
قبلی 1 2 3 4 5 بعدی
1394/11/03 10:52

طرز تهیه ی غذای کمکی نوزاد ( انواع پوره ی میوه )

 

 

 

 

 

 

 

برای تهیه پوره ی میوه ،میوه های رسیده  و شیرین را انتخاب کنید.ابتدا میوه را کاملا بشویید ، سپس پوست و هسته ی آن را جدا کنید و به قطعات کوچک خرد نمایید.قطعات میوه را در قابلمه ای بریزید و آب ساده یا آب سیب رقیق به آن اضافه کنید ( یک سوم لیوان آب به ازای یک لیوان قطعات میوه ).
اگر میوه کاملا رسیده باشد اضافه کردن آب یا آب میوه لازم نیست.در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید یا در همان مدت با بخار بپزید.قطعات میوه پخته شده را در مخلوط کن دستی بریزید تا به شکل پوره ی نرم درآید.
اگر غلیظ است کمی آب یا آب سیب رقیق به آن اضافه کنید.اگر کودک غذای شیرین دوست دارد کمی شکر به آن اضافه کنید.
در هفته های اول و دوم شروع غذای کمکی ، میوه را بپزید و به صورت کمپوت درآورید ولی بعد از آن میوه ی رسیده را بدون پختن به همان روش به شکل پوره درآورید زیرا میوه ای پخته نشده باشد مواد غذایی مفید خود را حفظ میکند . در هفته های بعد میتوانید کمی حریره ی برنج به پوره ی میوه اضافه کنید تا پوره غلیظ تر شود یا مخلوطی از دو نوع میوه مثلا پوره ی سیب درختی و گلابی را به دو روش بالا تهیه نمایید.
روش تهیه ی پوره ی موز: نصف موز را تکه تکه و با چنگال آن را له و نرم کنید یا داخل مخلوط کن بریزید تا نرم شود .بعد کمی شیرمادر یا شیرخشک به آن اضافه نمایید و به کودک بدهید.
روش تهیه ی پوره ی میوه از میوه های خشک : در فصولی که میوه ی تازه وجود ندارد و کودک دچار سفتی مدفوع شده و عمل دفع او مشکل است  میتوانید از انواع میوه های خشک شده مانند زردآلو ، انجیر ، سیب درختی و هلو پوره تهیه نمایید.
بدین ترتیب که میوه های خشک را کاملا بشویید و داخل یک ظرف بریزید و آب به آن اضافه نمایید تا روی میوه را بپوشاند و در ظرف ببندید.روز بعد میوه ها خیس خورده و نرم شده است.آنها را داخل مخلوط کن بریزید و پس از صاف کردن به کودک بدهید.
اگر میخواهید در مدت کوتاهی میوه ی خشک را آماده کنید آن را داخل ظرفی بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه به ملایمت بپزید سپس داخل مخلوط کن بریزید و پس از صاف کردن با ماست شیرین یا حریره یا شیر به کودک بدهید.
روش تهیه ی پوره ی سبزیجات (هویج ، سیب زمینی ، کدو و کلم ) : از آنجا که اولین غذای کودک باید کاملا نرم و کمی غلیظ تر از شیرمادر باشد از طرفی هضم آن نیز برای کودک آسان باشد و ایجاد حساسیت نکند بنابراین اولین غذای کودک را میتوانید با یک نوع پوره ی سبزی تهیه کنید و بعد از آن مخلوط دو نوع سبزی را تهیه نموده و به کودک بدهید.
سبزی را به قطعات کودچک خرد کنید و با بخارآب به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید ، سبزی خرد شده را در ظرف آب جوش بریزید و به ملایمت 10 تا 15 دقیقه بپزید تا نرم شود.سپس بزی پخته شده را با کمی آب همراه آن به وسیله ی مخلوط کن دستی به شکل پوره درآورید.
موقع دادن پوره به کودک دمای آن باید شبیه گرمی شیرمادر باشد.شما میتوانید پوره ی سبزی کودک را برای چند روز او تهیه نمایید و اضافه ی آن را در ظروف سربسته در فریزر نگهداری کنید.
روش تهیه ی پوره ی هویج: هویج منبع سرشار از ویتامین (( آ )) (بتاکاروتن است.گرچه آب هویج بهترین منبع این ویتامین می باشد ولی کودکان پوره ی آن را بهتر میخورند.برای تهیه ی پوره هویج را کاملا شسته و با بُِِرس به دقت تمیز کنید.(بیشتر مواد غذایی هویج در پوست و زیر پوست آن وجود دارد بهتر است پوست آن کنده نشود.)
هویج را به قطعات یک سانتیمتری خرد کنید و چند قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه روز اجاق گاز بپزید یا با بخار آب به مدت 15 دقیقه حرارت دهید.در موقع مصرف میتوانید کمی شیرمادر به پوره اضافه کنید و به کودک بدهید.
روش تهیه ی پوره ی سیب زمینی : یک عدد سیب زمینی متوسط را همراه با پوست کاملا شسته و با بُرس تمیز نمایید و به صورت بخارپز یا با حرارت ملایم کاملا بپزید.قبل از سرد شدن کامل پوست آن را بکنید و با پشت قاشق له و نرم کنید یا بکوبید.سیب زمینی نرم شده را در یک ظرف لعابی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
سپس کمی شیرمادر یا شیر پاستوریزه (بعد از یکسالگی) یا شیرخشک را به تدریج به آن اضافه نمایید تا شیر کاملا جذب سیب زمینی شود. بعد از آن یک قاشق مرباخوری روغن مایع به مخلوط اضافه کنید و به هم بزنید. پوره ی سیب زمینی آماده شده است . توجه داشته باشید در صورتی که سیب زمینی را با پوست بپزید ویتامین (( ث )) آن دو برابر میشود.


منبع : کتاب من و کودک من

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

آمار مراجعات
مهمان :  1382
اعضا :  0
آمار این صفحه
امروز :  40
دیروز :  12
کل مشاهده :  93754