تغذیه و سلامت

تغذیه و سلامت کودکان و حتی بزرگسالان وابسته و مکمل یکدیگرند. همانطور که می دانید تغذیه سالم و مقوی در افزایش هوش و در نتیجه رشد فکری کودکان تاثیر بسزایی دارد. گاهی اوقات عدم آگاهی والدین از خواص و یا مضرات انواع غذا در رژیم غذایی فرزندان منجر به کاهش وزن و فعالیت های کودکان می شود.  تغذیه مناسب علاوه بر سلامتی جسمی تا حدودی بر روی سلامتی روانی افراد نیز تاثیرگذار است. چون برخی از مواد غذایی نشاط آور می باشند و بلعکس برخی نیز بدلیل ارتباط مواد موجود در ساختار مواد غذایی با سن و حساسیت افراد مختلف موجب ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش آن ها می شود. بنابراین در هر سنی و با توجه به شرایط جسمانی افراد بهتر است رژیم غذایی رعایت شود تا بتوان از لذت غذا خوردن و سلامتی بهره مند شویم. شما کاربران گرامی می توانید با مطالعه مقالات تغذیه کودک بر دانسته های خود در ارتباط با تغذیه و سلامت بیفزایید.

اخبار و تازه ها
آموزش نظم به کودکان

آموزش نظم به کودکان

تربیت درست کودک یکی از چالش‌های بزرگ والدین است. از طرفی کودک باید رفتارهای درست و غلط را یاد بگیرد و به اصطلاح منضبط شود. والدین نیز نمی‌خواهند با سختگیری شدید به روحیه کودکشان آسیب بزنند.
تقویت مهارت گوش دادن در کودکان

تقویت مهارت گوش دادن در کودکان

گوش دادن یکی از مهارت های اصلی و سرنوشت ساز برای کودکان است
انتقاد از کودکان

انتقاد از کودکان

چگونه از کودکان انتقاد کنیم؟
قبلی 1 2 3 4 5 بعدی
1394/11/20 16:26

شش توصیه برای کودکان بدغذا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بدغذایی در کودکان  نوپا امر بسیار رایج است . بسیار دیده‌شده پدرها و مادرانی که ابتدا با مهربانی و خواهش و سپس با معامله کردن-باکودک  و پس از آن با تهدید و ارعاب سعی در غذا دادن به کودک خود می‌کنند و بعضاً تمامی این کارها بی‌فایده و ناکارآمد خواهد بود و نه تنها نتیجه مثبتی نخواهد داشت که در برخی موارد نتیجه عکس نیز خواهد داد.
قبل از انجام هر اقدامی باید به خاطر داشته باشید که با زور و تهدید به کودکان  نوپا نمیتوان غذا داد زیرا کودک در این سن متخصص لجبازی است و بازنده این کار خود والدین هستند. نکته دیگر اینکه برای کودک خود برنامه غذایی تهیه کنید و هر روز درزمان مشخص و متنوع به  کودک خود غذا بدهید. غذاهایی برای او آماده کنید که بتواند خودش نیز با دست بخورد زیرا در این سن کودک عاشق به دست آوردن استقلال و نمایش آن به دیگران است.از استفاده از غذاهای بی‌ارزش مثل چیپس و پفک و آب میوه‌های مصنوعی در طول روز خودداری کنید.
در اینجا ما به نکاتی در این زمینه اشاره می‌کنیم:

۱. اگر کودکانتان از خوردن گوشت طفره می‌روند شما می‌توانید از این پس گوشت‌های قرمز یا مرغ و ماهی را به صورت چرخ‌کرده یا پوره شده به غذای مورد علاقه کودک خود اضافه کنید. گرفتن عصاره گوشت و یا ریختن آبگوشت در غذای کودک باعث میشودکه ذائقه او  به این ماده غذایی عادت کند و هم نیاز تغذیه او مرتفع گردد.
۲. چون کودکان غذاهای انگشتی را بهتر می‌پذیرند  می‌توان غذاهای مختلف را به صورت کوکو  شامی  کتلت یا همبرگر خانگی به صورت قل‌قلی تهیه کرد. یا می‌توانید با پختن پاستا های شکل دار که خودش می‌تواند بخورد اشتهای او را تحریک کنید.
۳. در صورت اضافه کردن  نخود  لوبیا و عدس (که کاملاً پخته و له شده باشند)به سوپ  آش و خورش  ارزش غذایی آن‌ها افزون تر و مقدار انرژی دریافتی کودک بیشتر می‌شود.
۴. در صورت تمایل نداشتن به تخم‌مرغ که یکی از منابع خوب پروتئین است  می‌توان با رنده کردن  تخم‌مرغ آب پز داخل سوپ یا مخلوط کردن  آن با پوره سیب‌زمینی  غذای مناسب و ارزشمندی تهیه کرد.
۵. سبزیجات نارنجی رنگ مثل هویج و کدو حلوایی ضمن داشتن ترکیبات بسیار ارزشمند  از منابع خوب پیش ساز ویتامین A نیز هستند. روش دیگر برای غنی‌سازی مواد غذایی کودکان  استفاده از آرد غلات جوانه‌زده یا حبوبات پوست‌کنده و آسیاب شده همراه با عصاره قلم است که-به-ارزش پروتئینی و تراکم انرژی کمک می‌کند.
6. شما می‌توانید گاهی غذای کودک را تزیین کنید.

منبع

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

آمار مراجعات
مهمان :  28
اعضا :  0
آمار این صفحه
امروز :  7
دیروز :  15
کل مشاهده :  94575