تغذیه کودک یک ساله کمی متفاوت تر از سایر سنین است. زیرا او در سن رشد است و هنوز خیلی از مزه ها برایش ناآشنا می باشد. از این رو بهتر است از غذاهایی استفاده کنید که در رشد و تقویت او مؤثر باشد و عموماً از دادن غذاهای کم کالری و شیرینی تا حد امکان جلوگیری نمایید. در این سن کودک علاقمند است تا خودش با دست و یا گاهی اوقات با قاشق یا چنگال غذا را بخورد. توصیه ما این است که جلوی این کار را نگیرید و اجازه دهید هر چقدر اشتباه اما خودش این کار را انجام دهد.
برنامه غذایی کودک یک ساله
کلسیم و ویتامین D برای تقویت استخوان های کودک بسیار مؤثر است از این رو مهمترین قسمت برنامه غذایی کودک محسوب می شود. در همین رابطه بهتر است بدانید بیشتر کودکان زیر 2 سال احتیاج به خوردن شیر کامل دارند تا چربی لازم برای رشد نرمال جسمی و ذهنی را بدست آورند. اما اگر کودک شما در معرض خطر ابتلا به چاقی در اثر قرار گرفتن در خانواده ای با سابقه چاقی، اضافه وزن و یا کلسترول بالا می باشد بهتر است با پزشک او در مورد میزان چربی موجود در شیر مشورت کنید. به یاد داشته باشید پنیر پاستوریزه و یا ماست پرچرب هم جزء مواد غذایی مفید می باشد. از ویژگی های مهم دیگر در تغذیه کودک یک ساله وجود آهن و پروتئین در مواد غذایی مورد استفاده او می باشد. شایان ذکر است که کمبود آهن روی بدن، ذهن و رفتار کودک تآثیر گذار است و موجب کم خونی می شود. از این رو به خاطر داشته باشید غذاهایی مانند ماهی، گوشت، مرغ و لوبیا را در برنامه غذایی او بگنجانید و اگر قصد دادن قرص های ویتامین و مکمل به کودکتان را دارید حتما با پزشک مشورت کنید. در رابطه با جبران پروتئین مورد نیاز بدن کودک بهتر است از غذاهایی مانند تخم مرغ، کره بادام زمینی، ماهی، انواع لوبیا، تکه های کوچک مرغ و گوشت استفاده کنید. همچنین از دادن میوه و سبزیجات به فرزند خود غفلت نکنید. زیرا ان ها سرشار از ویتامین می باشند. بهتر است است قبل از از انجام این کار میوه ها را کاملاً خورد کنید و سبزی ها را نیز به بهترین شکل بپزید. در سن یکسالگی میوه هایی مانند سیب، هلو، گلابی، زردآلو، آلو و حتی خرما برای کودک یکساله می توانند مفید می باشند هرگز از آبمیوه های آماده و بسته بندی شده که دارای مواد نگهدارنده می باشند استفاده نکنید.
از دادن این غذاها به کودک یک ساله بپرهیزید
از آنجایی که جویدن غذا در یکسالگی کودک سخت است بنابراین از خوراندن غذاهایی مانند پف فیل، چیپس، شکلات های سفت، سبزیجات خام و میوه های سفت به او خودداری کنید. ممکن است در این سن کودکان به بعضی از خوراکی ها حساسیت داشته باشند، در این صورت حتماً به پزشک متخصص مراجعه و مشورت نمایید.