خواب کودکان

خواب کودکان در میزان سلامتی و رشد جسمی کودکان تأثیر قابل توجهی دارد. همچنین زمان خواب آن ها نیز بر روی نحوه انجام فعالیت های روزانه، دقت، تمرکز ​و هوشیاری بچه ها اثر مستقیمی می گذارد. آن ها با دیر خوابیدن انرژی لازم برای بازی کردن و یا درست انجام دادن تکالیف و کارهای خود را از دست می دهند. کودکان ذهن کنجکاوی دارند به همین دلیل زمان بیشتری از روز را به دور از آرامش فکری و ذهنی به سر می برند. بهترین زمان به آرامش رسیدن آن ها هنگام خواب است. از این رو بهتر است وسایل اتاق خواب کودک را طوری انتخاب نمایید که دارای رنگ بندی زیبا و آرامش بخش باشد و حس کنجکاوی آن ها را کمتر برانگیزد. از راهکارهای حفظ آرامش کودکان، نوشاندن شیر قبل از خواب و یا  قصه گویی به آن ها است. زیرا قصه خواندن در افزایش آگاهی، درک بهتر آنها از محیط و فراهم کردن اوقاتی آرامش بخش کمک شایانی می کند. جالب است بدانید رعایت کردن ​موارد گفته شده هنگام خواب کودکان در کاهش ترس و اضطراب ​آن ها تاثیر بسزایی دارد. شما کاربران گرامی می توانید با مطالعه مقالات زیر در زمینه خواب کودکان به نکات جالبی در رابطه با خوابیدن فرزندانتان دست یابید.


1394/11/28 09:23

خوابیدن کودکان دوقلو

 

 

 

 

 

 

خواب یکی از نگرانیهای اصلی والدینی است که به تازگی صاحب فرزندان دوقلو شده اند .روشهایی که برای خانواده ای با یک نوزاد کارسازند اغلب برای خانواده هایی که نوزادن دوقلو دارند مناسب نیستند. بعضی نوزادان دوقلو تقریبا بلافاصله بعد از تولد تمام شب را میخوابند ولی اکثرشان چنین نیستند.خوب است که برای مقابله با این مشکل بزرگ کردن دو کودک آماده باشید.
خستگی مربوط به بارداری و زایمان دوقلویی نیاز خود شما به خواب را افزایش میدهد.اگر سزارین کرده اید علاوه بر زایمان یک جراحی عمده نیز داشته اید.اگر استراحت نکنیدبه بدنتان بیش از حد فشار می آورید.
متاسفانه نیاز شما و نیاز فرزندان دوقلویتان به خواب به ندرت با هم متقارن میشوند.نوزادان نمیتوانند مدت زیادی بدون اینکه تغذیه شوند بخوابند.چهارتا پنج ساعت خوابیدن به معنای خواب در تمام شب است ولی دوره ی خواب بی وقفه ی بسیاری از کودکان حتی این اندازه هم نیست.بیشتر نوزادان نارس را باید به دفعاتی بیشتر از این بیدار کرد و شیر داد.
به یاد داشته باشید
انتظارات واقع بینانه ای از خود ، پدر کودکان و فرزندان دوقلویتان داشته باشید.پیش از آنکه نگران الگوی خواب کودکانتان باشید بدانید که به زمانی نیاز دارند تا خود را با محیط تطبیق دهند.
•    وقتی دوقلوها در یک تخت بخوابند کم پیش می آید که مزاحم یکدیگر شوند و بسیاری از آنها در این حالت بهتر میخوابند.
•    برای هر کودک یک جول خواب درست کنید تا به شما در تشخیص الگوی هریک از آنها کمک کند.به یاری جدول میتوانید ببینید که هریک از آنها به اندازه ی طبیعی میخوابند یا خیر.
•    طرفداران آموزش خواب آزمودن این روش را پیش از پنج تا هفت ماهگی توصیه نمیکنند.سن کودکان نارس را از موعد مقرر زایمان و نه از تاریخ تولد آنها محاسبه کنید.
بیازمایید
میزان توانایی شما در دستکاری چرخه ی خواب و بیداری هر دو نوزاد به خلق و خوی هر کودک و ضرباهنگ (ریتم) بدنی موروثی او بستگی دارد.ممکن است یکی از کودکان خود را با هرتغییری که شما بدهید تطبیق دهد ولی دیگری در برابر هر تغییر در چرخه ی طبیعی خوابش مقاومت کند.
اگر میخواهید روال خوابیدن یکی یا هردوی آنها را اصلاح کنید به هرآنچه می آزمایید فرصتی دهید تا کارساز شود.ممکن است چندین روز طول بکشد تا متوجه تغییری شوید.
در ترتیب خواب آنقدر دست ببرید تا ترتیبی را بیابید که در عین برآوردن نیازهای کودکانتان بیش از همه به کار خانواده می آید.آنچه امروز کارساز است ممکن است فردا به کار نیاید آماده ی تغییر باشید و انعطاف به خرج دهید.
اگر کودکانتان شیرخشک میخورند:
1-    (نوبت شب) را نوبتی کنید.یکی از والدین تمام مراقبتهای هردو کودک را به عهده میگیرد و دیگری سراسر شب میخوابد.
2-    یکی از شما میتواند تغذیه ی آخرشب را تقبل کند و دیگری زود بخوابد و تغذیه ی نیمه شب یا صبح زود را برعهده گیرد.اینکار معمولا به هروالد فرصت میدهد چهار تا شش ساعت بخوابد.
پدر نمیتواند به دوقلوها شیر خود را بدهد ولی قطعا میتواند از تخت خواب بیرون بیاید ، کودکان را تعویض کند ،آنها را برای شیرخوردن نزد مادر بیاورد ، کودکی را که منتظر است آرام کند و آنها را به تختشان بازگرداند.
بین شب و روز فرق بگذارید.اتاق را تاریک و ساکت نگهدارید و حین شیردهی حتی الامکان از برانگیختن کودکان جلوگیری کنید.تلویزیون یا رادیو را روشن نکنید.
اغلب والدین ترجیح میدهند فرزندان دوقلویشان برنامه مشابهی داشته باشند.برای نیل به این مقصود سعی کنید همزمان با بیدار شدن یک کودک یا کمی پس از آن کودک دوم را بیدار کنید.حتی اگر زمان بیدار شدن یکی از کودکان قابل پیش بینی است میتوانید دیگری را قبل از او بیدار کنید.
گلایه ی (روز و شب نداشتن) برای والدین کودکان دوقلو ها مشکلی مضاعف است.سعی کنید در طول روز آنها را بیشتر بیدار کنید تا ببینید آیا دوره های خواب شبشان طولانی تر میشود یا خیر ؟ بسیاری از والدین با یکی کردن اتاق خواب خود و فرزندانشان توانسته اند از بی خوابیهای مکرر شبانه نجات یابند.
به نظر والدینی که فرزندان دوقلویشان را حتی فقط قسمتی از شب به تخت خواب خود می آورند کودکان کمتر بیدار میشوند و نیاز کمتری به آرام کردن پیدا میکنند.
هدف از آموزش خواب کمک به فرزندان کمی بزرگتر از نوزاد است تا یاد بگیرند خود را آرام کنند و به خواب بروند ،اما معنایش این نیست که بگذارید (آنقدر گریه کنند تا خسته شوند).اگر میتوانند مدت طولانی بدون نیاز به تغذیه سرکنند، وقتی بیدار میشوند به جای شیرخشک به آنها آب بدهید یا به جای بلند کردن پشتشان را بمالید.
خواب والدین
به نیاز خود به خوابیدن اهمیت دهید.اگر از فرط خستگی به (مرده ی متحرک) تبدیل شوید نه به خود و نه به کودکان کمکی کرده اید.سعی کنید زمانی که بهترین خواب را دارید بخوابید و به ضرباهنگ بدن خود توجه کنید.
•    پس از چند ماه پرتکاپوی اول سعی کنید کودکان دوقلو را شبها زودتر بخوابانید.در این حالت پیش از آنکه به خواب بروید فرصت آرامش یافتن خواهید داشت.
•    در طول روز زمانی که کودکتانتان میخوابند خواب نیمروز داشته باشید استراحت کنید.
•    از دوستی بخواهید یا کسی را استخدام کنید که وقتی شما میخوابید مراقب کودکان باشد.جایی استراحت کنید که صدا به شما نرسد یا از کسی که مراقب کودکان است بخواهید آنها را به گردش ببرد.اگر سر و صدای آنها را بشنوید ممکن است خوابتان نبرد.
•    جدول خواب کودکانتان را مرور کنید.شاید الگویی کشف کنید که شما را قادر سازد روالتان را از نو سامان دهید تا بتوانید بیشتر بخوابید.
•    اگر صبحها سرحال تر هستید یک ساعت زودتر از معمول بخوابید .
•    اگر شبها سرحال تر هستید گاهی ترتیبی دهید که فرد دیگری صبحها کودکان را بیدار کند. تعطیلات آخر هفته فرصت خوبی برای پدر فراهم میکند که تا مادر خواب است از وجود کودکان لذت ببرد.
بیداری شبانه کودکانتان را اذیت نمیکند ،شما را آزار میدهد.کودکانی که برایشان مشکل است سرتاسر شب بخوابند یا خود را با تغییر وفق دهند ، سعی نمیکنند شما را تحت فرمان بگیرند یا مانعی بر سر راهتان ایجاد کنند.فقط به بدن خود گوش میدهند درست همانطور که شما باید به بدن خود گوش دهید.هردوی والدین یعنی بزرگسالان خانواده باید تا وقتی که چرخه ی خواب هریک از اعضای خانواده با دیگران هماهنگ شود خود را بارها و بارها تطبیق دهند.

منبع:کتاب کلیدهای رفتار با دوقلوها

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

آمار مراجعات
مهمان :  807
اعضا :  0
آمار این صفحه
امروز :  1
دیروز :  16
کل مشاهده :  47714