خواب کودکان

خواب کودکان در میزان سلامتی و رشد جسمی کودکان تأثیر قابل توجهی دارد. همچنین زمان خواب آن ها نیز بر روی نحوه انجام فعالیت های روزانه، دقت، تمرکز ​و هوشیاری بچه ها اثر مستقیمی می گذارد. آن ها با دیر خوابیدن انرژی لازم برای بازی کردن و یا درست انجام دادن تکالیف و کارهای خود را از دست می دهند. کودکان ذهن کنجکاوی دارند به همین دلیل زمان بیشتری از روز را به دور از آرامش فکری و ذهنی به سر می برند. بهترین زمان به آرامش رسیدن آن ها هنگام خواب است. از این رو بهتر است وسایل اتاق خواب کودک را طوری انتخاب نمایید که دارای رنگ بندی زیبا و آرامش بخش باشد و حس کنجکاوی آن ها را کمتر برانگیزد. از راهکارهای حفظ آرامش کودکان، نوشاندن شیر قبل از خواب و یا  قصه گویی به آن ها است. زیرا قصه خواندن در افزایش آگاهی، درک بهتر آنها از محیط و فراهم کردن اوقاتی آرامش بخش کمک شایانی می کند. جالب است بدانید رعایت کردن ​موارد گفته شده هنگام خواب کودکان در کاهش ترس و اضطراب ​آن ها تاثیر بسزایی دارد. شما کاربران گرامی می توانید با مطالعه مقالات زیر در زمینه خواب کودکان به نکات جالبی در رابطه با خوابیدن فرزندانتان دست یابید.


1397/04/06 15:47

زمان طبیعی خواب کودکان

زمان طبیعی خواب کودکان در سنین مختلف متفاوت است. مشکلات خوابیدن در کودکان تفاوت های قابل توجهی با بزرگسالان دارد و برای رسیدن به یک الگوی خواب طبیعی برای کودک احتیاج به داشتن یک شرح حال دقیق و معاینه بالینی از کودک و والدین او می باشد. یکی از مشکلات شایع والدیدن با کودکان فرستادن کودک هنگام خواب به تختخواب است که شامل کلنجار رفتن برای خواب، بیدار شدن صبح زود، موافق نبودن کودک برای خوابیدن بدون والدین، کابوس‌های شبانه، درخواست خوردن غذاهای مختلف در طول شب و شب‌ ادراری می باشد و شکایتی بالاتر از موارد گفته شده خوابیدشیرخواران در تخت والدین و شیرخوردن مرتب آن ها است. این مشکلات بعلاوه نگرانی از میزان خواب لازم کودک والدین را مجبور به مراجعه نزد متخصصان اطفال می نماید.  اما یک پزشک متخصص کودکان می بایست  به علم رفتارهای طبیعی و الگوی خواب و بیداری کودک آگاه باشد  و برای والدین کودک توضیح دهد و در نهایت با یک برنامه کامل هماهنگی خواب طرفین را در این برنامه بگنجاند. بهتر است بدانید در اکثر این موارد این نگرانی ها بی مورد است.

اکثر موارد نگرانی بی‌مورد است و چنین رخدادهایی طبیعی نیست اما چون ساعات خواب والدین را بهم می زند به پزشک مراجعه می کنند. در ادامه به میزان خواب نوزادان از نخستین روزهای تولد کودکان تا 12 سالگی او می پردازیم.

1 تا 4 هفتگی

نوزادان سالم در این سن بین 15 تا 18 ساعت اما نوزادان نارس و کم وزن در یک دوره کوتاه بیشتر می خوابند. نوزادان و شیرخوارانی که قولنج یا دردهای شکمی دارند الگوی خوابشان با چرخه شب و روز هماهنگ نیست. در حقیقت آنها از الگوی خاصی پیروی نمی‌کنند.

1 تا 4 ماهگی

در سن 6 هفتگی شیرخوار شروع به هماهنگ کردن ساعت بیولوژیک خود می‌کند و الگوی منظم خواب را در او خواهیم دید. در این زمان شیرخوار چندبار در شبانه‌روز و هر‌بار بین 4 تا 6 ساعت می‌خوابد و کم‌کم سردرگمی بین روز و شب پایان می‌پذیرد.

 4 تا 12 ماهگی

میزان خواب بهینه در این سنین 15 ساعت در شبانه روز است. شیرخواران عموماً تا 11 ماهگی روزانه تقزیباً 12 ساعت می خوابند. یکی از اهداف اصلی والدین در این زمان ایجاد یک الگوی خواب مناسب برای کودک می باشد. نکته مهم این است که هر چقدر کودک شیرخواره بزرگ تر می شود اجتماعی تر و الگوی خواب او نیز به بزرگسالان شبیه تر می شود. شیرخواران در کمتر از 6 ماهگی 3 بار در طول روز می خوابند این دفعات خواب به ترتیب عبارتند از ساعت 9 صبح حدودا یک ساعت، ساعت 2 تا 12 ظهر یک تا دو ساعت و چرت آخر ساعت 3 تا 5 بعد ازظهر می باشد. در 6 سن 6 ماهگی تعداد چرت روزانه آن ها دو بار می شود.

یک تا 3 سالگی

کودکان در سن یک سالگی یکبار در طول روز می خوابند و عمدتاً به 10 ساعت خواب نیاز دارند و اکثر آن ها در سنین زیر 3 سال به خواب نیمروزی بین یک تا سه ساعت احتیاج دارند و خواب شبانه ان ها نیز معمولاً بین ساعات 8 تا 9 شب می باشد و بیداری آن ها نیز بیت ساعات 6 تا 8 صبح می باشد.

3 تا 6 سالگی

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم کودکان در این سن بین ساعات 8 تا 9 شب می‌خوابند و 6 تا 8 صبح نیز بیدار می‌شوند و در 5 سالگی کمتر به خواب نیمروزی احتیاج دارند. البته در 3 سالگی نیز نباید دچار بی‌نظمی در خواب شوند.

7 تا 12 سالگی

در سن 7 تا 12 سالگی به علت افزایش روابط اجتماعی، مدرسه و فعالیت‌های خانوادگی ساعت خواب شبانه  آن ها کمی  دیرتر و معمولاٌ در ساعت 9 شب می باشد. همچنین میانگین خواب آنها نیز 9 ساعت است.

 

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

برچسب ها : 
آمار مراجعات
مهمان :  58
اعضا :  0
آمار این صفحه
امروز :  2
دیروز :  7
کل مشاهده :  47477