تغذیه و سلامت

تغذیه و سلامت کودکان و حتی بزرگسالان وابسته و مکمل یکدیگرند. همانطور که می دانید تغذیه سالم و مقوی در افزایش هوش و در نتیجه رشد فکری کودکان تاثیر بسزایی دارد. گاهی اوقات عدم آگاهی والدین از خواص و یا مضرات انواع غذا در رژیم غذایی فرزندان منجر به کاهش وزن و فعالیت های کودکان می شود.  تغذیه مناسب علاوه بر سلامتی جسمی تا حدودی بر روی سلامتی روانی افراد نیز تاثیرگذار است. چون برخی از مواد غذایی نشاط آور می باشند و بلعکس برخی نیز بدلیل ارتباط مواد موجود در ساختار مواد غذایی با سن و حساسیت افراد مختلف موجب ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش آن ها می شود. بنابراین در هر سنی و با توجه به شرایط جسمانی افراد بهتر است رژیم غذایی رعایت شود تا بتوان از لذت غذا خوردن و سلامتی بهره مند شویم. شما کاربران گرامی می توانید با مطالعه مقالات تغذیه کودک بر دانسته های خود در ارتباط با تغذیه و سلامت بیفزایید.

اخبار و تازه ها
آموزش نظم به کودکان

آموزش نظم به کودکان

تربیت درست کودک یکی از چالش‌های بزرگ والدین است. از طرفی کودک باید رفتارهای درست و غلط را یاد بگیرد و به اصطلاح منضبط شود. والدین نیز نمی‌خواهند با سختگیری شدید به روحیه کودکشان آسیب بزنند.
تقویت مهارت گوش دادن در کودکان

تقویت مهارت گوش دادن در کودکان

گوش دادن یکی از مهارت های اصلی و سرنوشت ساز برای کودکان است
انتقاد از کودکان

انتقاد از کودکان

چگونه از کودکان انتقاد کنیم؟
قبلی 1 2 3 4 5 بعدی
1397/04/26 17:14

تغذیه کودک نوپا

تغذیه کودک نوپا دارای محدودیت هایی از نظر میزان و نوع مواد مغذایی مصرفی با لحاظ وجود فیبر و سایر املاح و ویتامین های مورد نیاز است. متخصصان تغذیه دریافته اند که سیب زمینی به دلیل دارا بودن طعم و مزه ملایم بهترین خوراکی برای شروع تغذیه کودک نوپا است. همچنین از گوشت، سبزیجات، ماهی و مرغ به صورت قطعات بسیار ریز و خورد شده و همینطور برنج و پاستا می توان به در پوره و برنامه غذایی کودک استفاده کرد.  بهتر است بدانید می توانید از موز، سیب و یا گلابی له شده که سرشار از ویتامین ها می باشند به عنوان دسر برای کودکان استفاده کنید.

اما در ادامه به ممنوعیت غذایی کودکان نوپا و نووزادان تا یک سالگی اشاره می کنیم.

از مصرف عسل تا یک سالگی پرهیز کنید

که تا یک سالگی به کودک عسل ندهید. شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شکلات، بادام زمینی، می‌گو، فلفل، ادویه جات، ترشی‌ها، نمک، نوشابه‌های گازدار، آب میوه‌های صنعتی، کیوی، انواع توت‌ها، آلبالو، گیلاس، نخود، لپه، اسفناج و کلم از دیگر مواردی است که مادران باید دقت کنند تا طعم ان ها را به کودکان خود نچشانند. زیرا مزه این خوردنی های خوشمزه زیر زبان بچه ها باقی می ماند...

همانطور که می دانید برای تنوع در پوره می‌توان از سیب زمینی، کدو حلوایی و هویج استفاده شود، ​اما مواد غذایی باید از نظر مقدار و نوع به تدریج، به غذای شیرخوار اضافه شوند.شروع غذا‌ها باید با غذاهای بسیار ساده و کم حجم باشد.

مصرف نمک، شکر و چربی‌ها در غذای کودکان محدود شود

به خاطر ناتوانی کودک در جویدن غذا‌ها بهتر است آن‌ها را کمی رقیق کنید. در واقع باید غذای کودک زیر یک سال نرم و سهل الهضم، مغذی و مقوی باشد؛ یعنی انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌های ضروری را تأمین کند. بنابراین  مصرف نمک، شکر و چربی‌ها را در غذاهای کودکان بسیار محدود کنید. 

عادات غذایی خیلی زود در کودکان شکل می‌گیرد، بنابراین استفاده از غذاهای سالم و متنوع برای کودکان اهمیت زیادی دارد. غذاهایی که کودک می‌خورد، باید متناسب با وزن، سن و نیازهای فیزیکی‌اش باشد. برخی غذا‌ها، برای کودکان غذاهای سالمی نیستند و خوردن آن‌ها می‌تواند خطراتی به همراه داشته باشد. این غذا‌ها عبارتند از؛ عسل و شیره غلات، مرکبات، غذاهای سفت و سخت، نمک، شکر و ادویه جات، تخم مرغ، گوشت و تکه‌های درشت میوه جات و سبزیجات.

عسل و شیره غلات حاوی بوتولینیوم کلستریدیوم است که می‌تواند در روده کوچک رشد کرده، تکثیر شده و به بوتولیسم (نوعی سم بسیار کشنده) تبدیل شوند. 

دادن عسل و شیره غلات به نوزادان اکیداً ممنوع است. بعد از یک سالگی رشد معده و روده کودک افزایش یافته و کامل‌تر می‌شود و کم کم می‌تواند از عسل و شیره استفاده کند.

از دادن مرکبات به نوزاد خودداری کنید

از دادن مرکبات به نوزاد حتی به صورت آبمیوه نیز خودداری کنید. زیرا اسید موجود در مرکبات موجب سوختگی پوست کشاله ران کودک شده و علاوه بر آن، روی سیستم گوارش او نیز تاثیر می‌گذارد.

 

 

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

برچسب ها : 
آمار مراجعات
مهمان :  50
اعضا :  0
آمار این صفحه
امروز :  2
دیروز :  11
کل مشاهده :  95312