خواب کودکان

خواب کودکان در میزان سلامتی و رشد جسمی کودکان تأثیر قابل توجهی دارد. همچنین زمان خواب آن ها نیز بر روی نحوه انجام فعالیت های روزانه، دقت، تمرکز ​و هوشیاری بچه ها اثر مستقیمی می گذارد. آن ها با دیر خوابیدن انرژی لازم برای بازی کردن و یا درست انجام دادن تکالیف و کارهای خود را از دست می دهند. کودکان ذهن کنجکاوی دارند به همین دلیل زمان بیشتری از روز را به دور از آرامش فکری و ذهنی به سر می برند. بهترین زمان به آرامش رسیدن آن ها هنگام خواب است. از این رو بهتر است وسایل اتاق خواب کودک را طوری انتخاب نمایید که دارای رنگ بندی زیبا و آرامش بخش باشد و حس کنجکاوی آن ها را کمتر برانگیزد. از راهکارهای حفظ آرامش کودکان، نوشاندن شیر قبل از خواب و یا  قصه گویی به آن ها است. زیرا قصه خواندن در افزایش آگاهی، درک بهتر آنها از محیط و فراهم کردن اوقاتی آرامش بخش کمک شایانی می کند. جالب است بدانید رعایت کردن ​موارد گفته شده هنگام خواب کودکان در کاهش ترس و اضطراب ​آن ها تاثیر بسزایی دارد. شما کاربران گرامی می توانید با مطالعه مقالات زیر در زمینه خواب کودکان به نکات جالبی در رابطه با خوابیدن فرزندانتان دست یابید.


1394/11/27 09:35

خوابیدن نوزاد در تخت والدین

 

 

 

 

 

 

 

 

در طول تاریخ تکامل در 95% موارد نوزادان در کنار مادرانشان خوابیده اند تنها خوابیدن یک پدیده نسبتا جدید است. کدام یک بهتر است؟ پاسخ روشنی برای این سوال وجود ندارد ولی شواهد بسیاری نشان میدهند که بدن های ما مادران طوری طراحی شده که دست کم در شش ماه اول تولد نوزاد باید روز و شب با او در تماس نزدیک باشیم.
تنها خوابیدن در ماه های اول زندگی برای برآوردن نیاز های جسمی کودک مانع ایجاد میکند و خوابیدن در جایی که او را ببینید و صدایش را بشنوید و به او کمک می کند تا راحت تر و آرام تر با محیط جدید زندگی سازش پیدا کند.
فواید تخت خواب مشترک
فرآیند این موضوع به این شکل است : این مسئله برای نوزادان مخصوصا نوزادان نارس غیرعادی نیست که وقفه های تنفسی حتی در حد 20 ثانیه داشته باشند.این مسئله کاملا طبیعی است سیستم تنفسی در هنگام تولد هنوز کامل نشده است اگر وقفه ی تنفسی در خواب پیش بیاید کودک بیدار میشود و دوباره نفس میکشد.
محققان اینک دریافته اند کودکانی که نزدیک پدر و مادرشان میخوابند ریتم تنفسی خود را با ریتم تنفسی آنها هماهنگ میکنند و پس از وقفه ی تنفسی بار دیگر همان ریتم را دنبال میکنند.همچنین مشخص شده است که مادران عادت دارند با نوزادان خود چهره به چهره بخوابند و همین نزدیکی باعث میشود که تنفس کودک به شکل دیگری هم تنظیم شود.
وضعیت مشابهی هم در مورد دمای بدن پیش می آید. نوزادان و به خصوص نوزادان نارس نمیتوانند دمای بدنشان را تنظیم کنند بنابراین بیش از حد گرمشان میشود کمد خود عامل در مرگ نوزادان در رختخواب نوزادان است.
محققان متوجه شده اند هنگامی که نوزاد و پدر و مادرش در یک رختخواب می خوابند بدن های آنها مثل یک ترموسات عمل میکند. هنگامی که حرکت بدن کودک بالا میرفت دمای بدن مادر پایین میرود و بدن نوزادش را با بدن خود خنک میکند.
بغل کردن نوزاد در هنگام شب بالقوه ارزشمند است و عادت بدی نیست البته تا وقتی که شما واقعا بخواهید این کار را بکنید. در حدود شش ماهگی نوزاد شما خیلی بهتر از قبل میتواند تنفس و دمای بدن خود را کنترل کند و دست از شیرخوردن شبانه هم برمیدارد بنابراین موقع خوبی است که در برنامه خواب او بازنگری کنید.
محاسن و معایب تختخواب مشترک :
محاسن
•    برای برآوردن فوری و آسان نیاز های کودکتان کمتر دچار زحمت میشوید.
•    تماس جسمی کودک یا شما از نظر فیزیولوژی برای هر دوی شما منافع زیادی دارد.
•    تماس جسمی نزدیک به تماس عاطفی نزدیک منجر میشود.
•    پدرها فرصت پیدا میکنند وقت بیشتری را با کودک خود بگذرانند.
معایب
•    نوزاد بیدار میشود و دفعات بیشتری شیر میخورد.
•    زن و شوهر فرصت نزدیکی کمتری دارند.
•    یکی از شما دو نفر از حرکات بدن کودک یا عادت عرضی خوابیدن یا بالای سر شما خوابیدن او ناراحت خواهید شد.
•    احساس میکنید که هرگز وقت استراحت ندارید.
•    رابطه جنسی در حضور او نا ممکن میشود.
نکاتی در مورد تنها خوابیدن نوزاد :
•    او را در حالی که کمی بیدار اما آرام است در تخت بگذارید.
•    دقت کنید که قبل از این که او را در تختش بگذارید خواب آلوده باشد چون اگر کاملا بیدار باشد از تنها ماندن نگران میشود. اگر لازم بود خوابش را به تأخیر بیندازید و به تدریج ساعت خواب او را هرشب چند دقیقه جلو ببرید تا با برنامه ی خواب شما هماهنگ شود.
•    مطمئین باشید که او از پس اداره خودش برمی آید.
•    پدر و مادرهای جدیدی که یاد میگیرند چگونه فرزندانشان را تنها بخوابانند و باور دارند که این بهترین کاری است که میتوانند انجام بدهند،  به احتمال زیاد کودکانی خواهند داشت که میتوانند تنها بخوابند و شبها هم از خواب بیدار نشوند.
نکاتی در مورد خوابیدن نوزادان در تخت خواب والدین
•    اول با همسرتان در این مورد صحبت کنید.
•    فقط اگر دوست داشتید این کار را بکنید نه به عنوان آخرین علاج
•    اگر دلتان میخواهد اینکار را بکنید احساس گناه نکنید.
•    این کار را هر شب انجام دهید و آماده باشید که تا سالهای سال طول بکشد.
•    هنگامی که وقت زیادی دارید که با او باشید در کنارش دراز بکشید. مشاهده خواهید کرد که وقتی کنار کودک می مانید و او به خواب میرود مدتی طول میکشد تا آرام و قرار بگیرد چون از حضور شما تحریک میشود.
منبع : کتاب چگونه کودک را بخوابانیم

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

آمار مراجعات
مهمان :  379
اعضا :  0
آمار این صفحه
امروز :  8
دیروز :  13
کل مشاهده :  47705