خواب کودکان

خواب کودکان در میزان سلامتی و رشد جسمی کودکان تأثیر قابل توجهی دارد. همچنین زمان خواب آن ها نیز بر روی نحوه انجام فعالیت های روزانه، دقت، تمرکز ​و هوشیاری بچه ها اثر مستقیمی می گذارد. آن ها با دیر خوابیدن انرژی لازم برای بازی کردن و یا درست انجام دادن تکالیف و کارهای خود را از دست می دهند. کودکان ذهن کنجکاوی دارند به همین دلیل زمان بیشتری از روز را به دور از آرامش فکری و ذهنی به سر می برند. بهترین زمان به آرامش رسیدن آن ها هنگام خواب است. از این رو بهتر است وسایل اتاق خواب کودک را طوری انتخاب نمایید که دارای رنگ بندی زیبا و آرامش بخش باشد و حس کنجکاوی آن ها را کمتر برانگیزد. از راهکارهای حفظ آرامش کودکان، نوشاندن شیر قبل از خواب و یا  قصه گویی به آن ها است. زیرا قصه خواندن در افزایش آگاهی، درک بهتر آنها از محیط و فراهم کردن اوقاتی آرامش بخش کمک شایانی می کند. جالب است بدانید رعایت کردن ​موارد گفته شده هنگام خواب کودکان در کاهش ترس و اضطراب ​آن ها تاثیر بسزایی دارد. شما کاربران گرامی می توانید با مطالعه مقالات زیر در زمینه خواب کودکان به نکات جالبی در رابطه با خوابیدن فرزندانتان دست یابید.


1394/12/01 12:26

عوارض دیر خوابیدن کودکان

 

 

 

 

 

 

 

از لحاظ سنی و الگوی خواب  کودکان یک ساله بین ۱۴ تا ۱۵ ساعت در روز میباشد که ممکن است دو ساعت در طول روز و بقیه را در شب سپری کنند که با افزایش سن مقدار خواب کاهش پیدا می کند ودر  کودکان پنج ساله تقریبا ۱۰ ای ۱۱ ساعت در روز است که بتدریج میزان خواب به ۹ تا ده ساعت در روز میرسد. برخی کودکان زیادتر  و بعضی دیگر  کمتر می خوابند و با توجه به شیوه زندگی ساعتی که کودکان به خواب میروند، متغیر است.
عوارض دیر خوابیدن روی کودکان  
خواب کافی و بموقع و تغذیه مناسب باعث دفع مواد زاید سمی از بدن وجلوگیری از چاقی و پوکی استخوان در کودکان می‌شود.
دیر خوابیدن دختران باعث بیشتر شدن خطر ابتلا به پوکی استخوان میگردد .
-    دیر خوابیدن و دیر بلند شدن از خواب باعث می‌شود تجمع مواد سمی در بدن میگردد و باعث میشود آمادگی جسمی و مغزی دچار مشکل شود .
 -    دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن باعث حذف شدن ومهمترین وعده غذایی کودکان میگردد. کودکانی که دیر از خواب بیدار میشوند دیگر تمایلی به خوردن صبحانه نخواهند داشت و همین باعث بوجود آمدن اختلالاتی در بدن آنها میگردد.
-    کاهش میزان رشد قدی در کودکانی که شبها دیرترمیخوابند بیشتر دیده میشوند . همچنین کودکانی که شبها دیر میخوابند رشد تحصیلی کمتری نسبت به سایر کودکان دارند .
-    دیر خوابیدن کودکان و نوجوانان باعث ایجاد چاقی در آنها میشوند برطبق تحقیقات دانشمندان روی 2200 کودک و نوجوان  9 تا 16 ساله نشان دهنده آنست که میزان  احتمال چاقی در آن دسته از کودکانی  که دیر می‌خوابند، نسبت به سایر کودکان 5/1 برابر بیشتر است.
-    کودکانی که برنامه خوابی منظمی دارند معمولا قانون پذیر تر و دارای نظم فکری بهتری نسبت به سایر کودکان که دیر به رختخواب میروند هستند .
-    در کودکانی که دیر به رختخواب میروند احتمال بروز افسردگی بیشتر از کودکانی است که خواب منظم و دقیقی دارند.
-    یکی از دلایل مسایل بدغذایی کودکان ممکن ست به مشکلات و اختلالات خواب آنها مربوط باشد . پس با اصلاح الگوی خواب کودکان میتوان به مشکلات تغذیه ای نیز بهبود بخشید .
- دیر خوابیدن باعث کاهش میزان یادگیری کودکان میگردد.

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

آمار مراجعات
مهمان :  57
اعضا :  0
آمار این صفحه
امروز :  3
دیروز :  7
کل مشاهده :  47478